Engagera er i kåren!

UUS logga

Uppsala studentkår går mot ett nytt verksamhetsår och det behövs engagerade och erfarna personer som er för att på bästa sätt möta de utmaningar som finns framför oss. Vi i kårpartiet Uppsala universitets studenter (UUS) har alltid tryckt på vår vilja att involvera fler från den lokala nivån i kårens arbete.

Tyvärr finns inget fungerande system i kåren som normalt skulle sondera intresset för de många poster som ska tillsättas inför kommande år. Därför skickar vi nu ut denna sondering brett och stort till alla engagerade människor som kan vara intresserade!

En sak vi framför allt skulle vilja att folk med erfarenhet från lokalt påverkansarbete (typ vara aktiv i en förening och/eller en sektion) ville vara med i är kårstyrelsen. Lokala erfarenheter är mycket värda i t.ex. styrelsen eller andra uppdrag och det finns inga krav på partitillhörighet, utan man kallas för “obunden”. Vi tycker att styrelsen och kåren bara blir stärkt av att det också kommer in studenter utanför partierna, med lokala erfarenheter och kunskaper.

En lista med beskrivningar av uppdrag och poster finns på denna länk:

Hör av er till oss på ordforande@uus.se om ni är intresserade eller vill veta mer om vad uppdragen innebär!

På Konstituerande fullmäktige (KonstFUM) kommer nästa års rambudget, medlemsavgift men också nästa års sektionsfördelning klubbas. Men sedan är det också här som posterna för nästa år tillsätts som kårordförande, viceordförande, styrelseledamöter och många fler. Det finns också en del studentrepresentantuppdrag i olika organ och organisationer.

KonstFUM sker 21 maj, kl. 17.15 i Eva Netzelius salen på Blåsenhus.

************************************

Vi vill samtidigt passa på att tipsa om att kåren söker fortfarande efter studiebevakare för nästa år, heltidsarvoderade uppdrag:

Sprid detta gärna vidare till andra som ni tror kan vara intresserade! :D