Kårvalet närmar sig!

Arvid Hedén Gynnå

Civilingenjörsstudent (X), ledamot i kårfullmäktige

Med 2013 års kårval bara dagar borta så syns UUS flera gånger i Ergo. Våra kandidater till kårordförande och vice kårordförande Fredrik Pettersson och Alexandra Abde blir ställda mot väggen av Ergos reporter och får berätta om varför det är viktigt att prioritera kårens lokala verksamhet och hur man på ett ansvarsfullt sätt anpassar kåren till en krympande budget.

“Vår huvudsakliga fråga är att flytta makt från den centrala organisationen närmare studenterna. Vi vill flytta fokus från att åsikterna bildas centralt i organisationen, till att de ska plockas upp lokalt hos studenterna och verkar inåt mot det centrala.”

Alexandra Pärnebjörk, Alexandra Abde och Fredrik Pettersson skriver också om hur mycket bättre studentinflytandet skulle kunna bli om våra tusen studentrepresentanter fick en ordentlig utbildning, istället för som idag oftast ingen alls. Att införa det vi tror kan bli Sveriges bästa studentrepresentantutbildning kan ge en stor praktiskt skillnad och är en av UUS viktigaste frågor.

“Studentrepresentanterna kan göra stor skillnad för alla studenter. /…/  Det är dessa som kan förändra upplägget på en utbildning, det är de som kan se till att du får fler lunchrum på ditt campus, och det är de som kan bromsa beslut som gör universitetet mindre tillgängligt. Studenterna är dock nästan alltid i underläge. Det är inte alltid lätt att komma in som helt ny i en nämnd där alla andra är professorer, känner varandra och har suttit där i många år.”

Tycker du detta låter bra? Från och med söndagen den 7 april kan du rösta på vår 43 namn långa lista till kårfullmäktige på www.karvalet.nu. Är du fortfarande osäker kan du läsa mer om vad vi vill eller följa oss på Facebook för att få dagliga uppdateringar om var på campus du hittar en livs levande kårvalskandidat att själv ställa mot väggen!