Presenting #16 – Markus Marttila!

30652990_10156405054223885_3929955540389593088_n

UUS presenterar sina kandidater för kårvalet 2018!

Här presenterar vi nummer 16 på på vår lista: Markus Marttila! :D

Markus är ursprungligen från Åbo (Finland!), men uppvuxen i Finspång, Östergötland som han själv gärna poängterar. Markus är filosofistudent och snart klar med en juristexamen. Han är intresserad av kampsport, datorer och har i bilden en fluffig vit best som heter Madicken i knäet.

Markus har varit ordförande för Juridiska föreningen Uppsala och varit ordförande, vice ordförande och studiebevakare på den dåvarande juridiska sektionen inom Uppsala studentkår. Han har suttit som studentrepresentant i disciplinnämnden och sitter sedan tre år tillbaka i en arbetsgrupp för att införa e-tentor på universitetet!

Varför ska man rösta på dig och UUS?
-Man ska rösta på mig om man tror att det är bra att fokusera på studentgemensamma frågor istället för partipolitik. Om man tror att det viktigaste jobbet på kåren är att hjälpa studenter förbättra sin vardag på Uppsala universitet, inte driva rikspolitiska frågor. Och om man tror på samarbete. Både inom kåren och mellan de olika kårerna som nu finns i stan.

Vilken studentnära fråga tycker du är viktigast?
-Viktigaste frågan för mig är studiemiljön i form av e-tentor, öppettider på bibliotek och studieplatser.

Du kan läsa mer om Markus på hans egna kårvalsevent här.


Rösta här
, det tar max 2 minuter! Du behöver bara din kårvalskod som finns på ditt mecenatkort! Valet stänger kl. 20.00 den 21:a april!

Följ oss också på vårt kårvalsevent och vår page! :D